Sold Out

alcove • micro-conférence/micro-conference: Dyan Solomon (English)

Event Information

Share this event

Date and Time

Location

Location

Montréal

espace secret / secret location

Montreal, QC

Canada

View Map

Refund Policy

Refund Policy

Refunds up to 7 days before event

Event description

Description

Cette chef, entrepreneur et agent de changement est surtout connu pour les restaurants Olive & Goumando et Foxy, mais le voyage de Dyan Solomon est tout sauf traditionnel. Elle a obtenu un baccalauréat et une maîtrise en littérature anglaise à l'Université McGill, une mineure en études des femmes et est spécialisée en littérature canadienne.

Elle a évolué dans l'industrie de la restauration depuis l'âge de 15 ans. Tout a débuté à l'université. De nombreuses demandes de traiteur pour des lancements de livres ont occupé son temps, dont quelques-unes pour son directeur de thèse qui a réussi à la convaincre d'embrasser la vie de chef et de joindre une école de cuisine pour poursuivre sa passion. Elle a travaillé à Boston pendant quelques années, puis est revenue à Montréal pour travailler chez Toqué, où elle fut chef pâtissière et a rencontré Éric, son partenaire d'affaires Olive & Gourmando. En plus de développer un lien solide, Dyan et Eric ont ajouté Foxy à leur chapitre gastronomique.

alcove / micro-conférences & visionnaires: alcove se veut une série de causeries, dévoilant visionnaires laissant leur trace dans l’univers grâce à leur talent, valeurs et appétit d’oxygéner l’impossible.

alcovemoments.com
facebook @alcovemoments
instagram @_alcove
hello@alcovemoments.com

This Chef, entrepreneur and social agent is mostly known for restaurants Olive & Goumando and Foxy, yet Dyan Solomon’s journey is all but traditional. She completed a B.A and Masters in English Literature at McGill, minor in Women’s studies, specialized in Canadian Literature.

She has evolved in the restaurant industry since she was 15 years old. Everything kicked off at University. Many book launches kept her busy, including a few she handled for her thesis advisor, who sat her down one day and convinced her to embrace the chef life and join cooking school to pursue a career in what she clearly loved. She worked in Boston for a few years then came back to Montreal to start working at Toqué, where she was the Head Pastry Chef and where she met her Olive & Gourmando business partner. Besides developing a rich bond, Dyan and Eric added Foxy to their food story.

alcove / micro-conferences & visionaries: alcove is a series of live talks, featuring visionaries who are leaving their mark on the universe through their talent, values and appetite for making the impossible possible.

alcovemoments.com
facebook @alcovemoments
instagram @_alcove
hello@alcovemoments.com

Share with friends

Date and Time

Location

Montréal

espace secret / secret location

Montreal, QC

Canada

View Map

Refund Policy

Refunds up to 7 days before event

Save This Event

Event Saved