Atelier: Pain au levain // Workshop: Sourdough Bread

Event Information

Share this event

Date and Time

Location

Location

Santropol Roulant

111 Rue Roy Est

Montréal, QC H2W 1M1

Canada

View Map

Refund Policy

Refund Policy

No Refunds

Event description

Description

(English below)

Nous sommes heureux de vous présenter une nouvelle série d'ateliers de cuisine pour lesquels nous demandons une contribution financière plus importante. Il s'agit là d'une démarche visant à inviter les membres de la communauté qu'ils le peuvent à participer au financement de nos activités de charité tout en développant leurs compétences culinaires dans la cuisine du Roulant!

Nous vous offrons un cours d’introduction à la fabrication de pain au levain où vous apprendrez les techniques de base de fabrication à la main et les secrets du levain. Ceci est un atelier ouvert à tous, que vous soyez débutant ou déjà initié! Vous pourrez repartir avec un peu de levain pour continuer l’aventure chez vous! L'atelier est offert par Eddy Mysliwiec, ami du Roulant qui cultive sa passion pour le pain au levain bio à travers sa compagnie: Breddy Boulangerie.

Le prix pour la participation à cet atelier est de 60$. En contribuant financièrement à nos activités de charité, les participants sont éligibles à un reçu d'impôt de 30$.

Contactez Talia pour toute autre information!


Quelques détails de plus:

L'argent amassé lors de cette activité est réinvesti pour soutenir la mission du Santropol Roulant: favoriser l'inclusion sociale en rassemblant les gens autour de l'alimentation.

Les billets sont non remboursables mais peuvent être transférés à une autre personne.

Accessible aux personnes à mobilité réduite.

Si vous préférez payer en argent comptant, vous pouvez passer nous voir au Santropol Roulant.

---

We're excited to introduce our community to a new series of kitchen workshops! We ask for a greater financial contribution for these workshops because we see them as an opportunity for some members of the community to financially support our charity programs while developing their cooking skills in the Roulant kitchen!

Join us for an introductory course on hand-mixed sourdough bread baking. Come understand the inner workings of sourdough and learn the basic techniques required to bake your own bread. This is a workshop open to all, whether you have some or a lot of bread baking experience! You will also take away some sourdough starter to continue on this adventure at home. This workshop is offered by Eddy Mysliwiec, friend of the Roulant who has been perfecting his organic breads through his own company, Breddy Boulangerie.

The price of this workshop is 60$ and workshop attendees are eligible for a 30$ tax credit receipt.

Contact Talia for more information!


A few more details:

All funds generated through this event support Santropol Roulant's mission, building social inclusion through food.

Tickets are nonrefundable but can be transferred to another person.

This activity is accessible to individuals with reduced mobility.

If you prefer to pay in cash and avoid service fees, feel free to stop by the Roulant.

Date and Time

Location

Santropol Roulant

111 Rue Roy Est

Montréal, QC H2W 1M1

Canada

View Map

Refund Policy

No Refunds

Save This Event

Event Saved