Canadian Meat Council Conference & AGM

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Canadian Meat Council Conference & AGM

Registration is now open for CMC's Conference and AGM in Montreal, Quebec!

By Canadian Meat Council

When and where

Location

Hotel Omni Mont-Royal 1050 Rue Sherbrooke Ouest Montréal, QC H3A 2R6 Canada

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Eventbrite's fee is nonrefundable.

About this event

CMC's Annual Conference & AGM is the industry's flagship event where Canadian meat processors, producers, government representatives, and international meat industry goods and service providers gather for exciting industry speakers, dynamic education sessions, networking, and great food.

This year’s conference theme is Meat in a Changing World, and will feature discussions on Canada’s changing economy, sustainability, innovation in technology, labour, and much more.

Please join us:

Monday, June 5th

7:00 AM – 8:00 AM Registration & Breakfast

8:00 AM – 12:00 PM Technical Advisory Group Meeting

9:00 AM – 10:30 AM Public Affairs Committee Meeting

9:00 AM – 11:00 AM Halal Feed Certification

10:30 AM – 12:00 PM Labour Working Group

11:30 AM – 1:00 PM LUNCH

1:00 PM – 4:00 PM Beef and Veal Committee Meeting

1:00 PM – 4:00 PM Pork Committee Meeting

3:00 PM – 3:45 PM Associate Members Committee Meeting

4:00 PM – 5:00 PM Annual General Meeting

5:00 PM – 7:30 PM Meat & Greet Reception

Tuesday, June 6th

7:30 AM – 8:30 AM Registration and Breakfast

8:30 AM - 8:50 AM Opening Ceremonies

8:50 AM - 9:35 AM Keynote: Update from the New President of CFIA

  • Dr. Harpreet Kochhar

9:35 AM - 10:20 AM Markets & Retails

  • Jean-Philippe Gervais, Chief Economist, Farm Credit Canada

10:30 AM - 11:00 AM Networking BREAK

11:00 AM - 12:00 PM Panel: Sustainability in the Meat Industry

  • Heather Lang, Principal, ESG Global Advisors
  • Eric Mittenthal, Chief Strategy Officer and VP of Sustainability

12:00 PM - 1:30 PM LUNCH

1:30 PM - 2:00 PM Making Business Decisions with Latest Labour Market Information

  • Jennefer Griffith, Executive Director, Food Processing Skills Canada

2:00 PM - 2:45 PM Panel: Cellular Agriculture (lab-grown meat)

  • Heather L. Bruce, Professor, Carcass and Meat Science, University of Alberta
  • Yadira Tejeda Saldana, Dirctor of Responsible Research & Innovation
  • Lejjy Gafour, CEO, Cult Food Science

2:45 PM - 3:15 PM Networking BREAK

3:15 PM - 4:00 PM Update on Beef and Pork Industry

  • Trevor Sears, CEO, Canada Pork
  • Michael Young, President, Canada Beef

4:00 PM – 6:00 PM CMC Board Meeting (*CMC board members)

Sponsorship

Interested in supporting the conference and promoting your company to over 200 conference delegates? Send an email to kristina@kitpr.ca to receive this year's sponsorship package!

Hotel Booking

To book a room at the Omni Hotel Mont-Royal, click here. If you are having trouble booking your hotel, please send an email to jennica@kitpr.ca

La conférence annuelle et l'assemblée générale annuelle du CVC constituent l'événement phare de l'industrie où les transformateurs de viande canadiens, les producteurs, les représentants du gouvernement et les fournisseurs internationaux de biens et de services de l'industrie de la viande se réunissent pour écouter des conférenciers passionnants, participer à des séances de formation dynamiques, nouer des contacts et déguster de bons plats.

Le thème de la conférence de cette année est "La viande dans un monde en évolution". Les discussions porteront sur l'évolution de l'économie canadienne, la durabilité, l'innovation technologique, la main-d'œuvre et bien d'autres sujets encore.

N'hésitez pas à vous joindre à nous :

Lundi 5 juin

7h00 – 8h00 Inscription et petit-déjeuner

8h00 – 12h00 Réunion du groupe consultatif technique

9h00 – 10h30 Réunion du Comité des affaires publiques

9h00 – 11h00 Certification des aliments pour animaux halal

10h30 – 12h00 Groupe de travail sur le travail

11h30 – 13h00 DÉJEUNER

13h00 – 16h00 Réunion du Comité de la viande bovine

13h00 – 16h00 Réunion du Comité Porc

15h00 – 15h45 Réunion du comité des membres associés

16h00 – 17h00 Assemblée générale annuelle

17h00 – 19h30 Réception « Meat & Greet » (viande et accueil)

Mardi 6 juin

7h30 - 8h30 Inscription et petit-déjeuner

8 h30 - 8 h50 Cérémonies d'ouverture

8 h50 - 9h35 Discours-programme : Mise à jour du nouveau président de l'ACIA

  • Dr. Harpreet Kochhar

9h35 - 10h20 Marchés et vente au détail

  • Jean-Philippe Gervais, économiste en chef, Financement agricole Canada

10h30 - 11h00 Pause-réseautage

11h00 - 12h00 Panel : Durabilité dans l'industrie de la viande

  • Heather Lang, directrice, ESG Global Advisors
  • Eric Mittenthal, directeur de la stratégie et vice-président de la durabilité

14h00 - 13h30 DÉJEUNER

13h30 - 14h00 Prendre des décisions d'affaires avec les dernières informations sur le marché du travail

  • Jennefer Griffith, directeur exécutif, Compétences en transformation des aliments Canada

14h00 - 14h45 Panel : Agriculture cellulaire (viande cultivée en laboratoire)

  • Heather L. Bruce, professeur, science de la carcasse et de la viande, Université de l'Alberta
  • Yadira Tejeda Saldana, directrice de la recherche et de l'innovation responsables
  • Lejjy Gafour, PDG, Cult Food Science

14h45 - 15h15 PAUSE de réseautage

15h15 - 16h00 Mise à jour sur l'industrie du bœuf et du porc

  • Trevor Sears, PDG, Canada Pork
  • Michael Young, président, Canada Beef

16h00 - 18h00 Réunion du conseil d'administration du CMC (*membres du conseil d'administration du CMC)

Parrainage

Vous souhaitez soutenir la conférence et promouvoir votre entreprise auprès de plus de 200 délégués ? Envoyez un courriel à kristina@kitpr.ca pour recevoir l'information pour les possibilités de comandite!

Réservation d'hôtel

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