
Canning Workshop
Event Information
Description
ENG ----
By this time in the season, your companion planted tomatoes in your lasagna bed garden will be producing more than you can handle. By canning some of your harvest, you’ll be eating your own organic, home-grown food in the middle of February. In this workshop, you will learn how to safely can pickles and jams. Learning the proper techniques will keep your harvest good to eat all year! You will have the opportunity to make and take home some preserves, based on what is seasonally available.
FR ----
À ce point de la saison, grâce à leurs plantes compagnes, les tomates que vous avez plantés dans votre jardin en lasagne produisent probablement plus que vous ne pouvez gérer. Grâce à la mise en conserve d’une partie de votre récolte, vous pourrez manger vos propre aliments bio et maison en plein mois de février! Lors de cet atelier, vous apprendrez la mise en conserve sécuritaire et hygiénique des confitures et marinades. Apprendre les bonnes techniques vous assurera la conservation de vos aliments toute l’année. Vous aurez l’opportunité de faire vos propres conserves et en rapporter à la maison, selon ce qui est disponible en saison.
> Language / Langue: English
> Where / Où: Coop Le Milieu 1251 Rue Robin, H2L 1W8
> Suggested donation / don suggéré: $10 (PWYC)