Skip Main Navigation
Page Content

Save This Event

Event Saved

GC Blockchain Day WebEx

Treasury Board Secretariat of Canada / Secrétariat du Conseil du Trésor du Canada

Monday, 23 April 2018 from 8:30 AM to 4:30 PM (EDT)

Ticket Information

Type End Quantity
GC Blockchain Day WebEx Only 13 May 2018 Free  

Share GC Blockchain Day WebEx

Event Details

(français à suivre)

WEBEX ONLY 

The Office of the Chief Technology within Treasury Board Secretariat welcomes you to the next event in our Enterprise Architecture series. 

 

The purpose of the Government of Canada (GC) Blockchain Day is to communicate that the GC is actively working to understand blockchain technology and its potential to impact GC services.

 

The GC Blockchain Day is a free full day session providing educational, learning and practitioner tracks for GC business, analysts, architects and developers. The event will be located in Ottawa on the 2nd floor at TBS 90 Elgin on April 23rd.

 

Participants include University of Calgary, Carleton University, Cisco, IBM, Microsoft, Cryptochicks, Blockchain Hub, InnoGov and more.

 

Notes:

* a separate free WebEx registration will be made available for regional participants.

* all presentation materials will be shared after the event

* this event is the registration for the Business Track only and a seperate registration is required for the Developer and Practitioner tracks

* social hashtag for this event is #GCBlockchainDay

* this registration is for ALL of the sessions in the agenda below

 

AGENDA

8:45-9:00 a.m.

Opening Remarks 
(15min)
Room #2005

Treasury Board Secretariat

9:00-9:30 a.m.

What is Blockchain? 
(30min)
Room #2005

University of Calgary

(Dr. Tom Keenan)

9:30-10:00 a.m.

What is the relevance to the public sector? 
(30min)

Room #2005

MC2
(Giovanna Mingarelli)

10:00-10:30 a.m.

Ledgers Past, Present and Future 
(30min)

Room #2005

Carleton University 
(Jeremy Clark)

Break (15min)

10:45-11:15 a.m.

Where are the standards? 
(30min)

 

Room #2005

Canadian Standards Council + NRC
(Quinn Redekop, Darryl Kingston + Eric Paquet)

11:15-11:45 a.m.

My experience with Blockchain 
(30min)

 

Room #2005

National Research Council 
(John Shannon)

11:45-12:15 a.m.

Are Blockchain’s interoperable?
(30min)

 

Room #2005

BlockchainHub
(Othalia Doe-Bruce)

Lunch (1hr)

1:15-1:45 p.m.

Digital Identity in a Blockchain 
(30min)

 

Room #2005

SecureKey 
(Eric Swedersky)

1:45-2:45 p.m.

Expert Panel

InnoGov as moderator

(Paul Harding)
(60min)

 

Room #2005

Cryptochicks
(Elena Sinelnikova)

 

IBM
(Melanie Gilbert)

 

MC2
(Giovanna Mingarelli)

 

Microsoft 
(
Sanjay Jacob)

 

Cisco
(Ian Gallagher)

 

InfoTech
(James Alexander)

 

BlockchainHub in Toronto
(Othalia Doe-Bruce)

Break (15min)

3:00-3:30 p.m.

Security and Blockchain 
(30min)

 

Room #2005

Treasury Board Secretariat

3:30-4:00 p.m.

Blockchain Solution Development Showcase

(30min)

 

Room #2005

Treasury Board Secretariat + Participants

4:00-4:15 p.m.

Getting ready for an experiment 
(15min)

 

Room #2005

National Research Council
(John Shannon)

4:15-4:30 p.m.

Closing remarks 
(15min)

 

Room #2005

Treasury Board Secretariat

 

**********************************************************************************************************************

 

WebEx WebEx WebEx WebEx Seulement

 

Communiquer que le gouvernement du Canadtravaille activement à approfondir sa compréhension de la technologie de chaîne de blocs et de son potentiel qui pourrait avoir une incidence sur les services du gouvernement du Canada.

 

Profil ciblé des participants : les cadres de direction du GC, les gestionnaires, les analystes, les architectes et les développeurs.


Les participants comprennent l'Université de Calgary, l'Université Carleton, Cisco, IBM, Microsoft, Cryptochicks, Blockchain Hub, InnoGov et plus encore.

 

Remarques:

* Une inscription WebEx gratuite sera mise à la disposition des participants régionaux.
* tout le matériel de présentation sera partagé après l'événement
* cet événement est l'inscription au Business Track uniquement et une inscription séparée est requise pour les pistes Developer et Practitioner
* Le hashtag social pour cet événement est #GCBlockchainDay
* cet enregistrement est pour TOUTES les sessions de l'agenda ci-dessous

 

 

 

Ordre du jour

8 h 45 à 9 h

Mot d’ouverture 
(15 minutes)

Salle 2005

Secrétariat du Conseil du Trésor

9 h à 9 h 30

Qu’est-ce qu’une chaîne de blocs? 
(30 minutes)

Salle 2005

Université de Calgary 
(Dr. Tom Keenan)

9 h 30 à 10 h

Quelle est la pertinence pour le secteur public? 
(30 minutes)

 

Salle 2005

MC2
(Giovanna Mingarelli)

10 h à 10 h 30

Registres passés, présents et futurs 
(30 minutes)

 

Salle 2005

Université Carleton 
(Jeremy Clark)

Pause (15 minutes)

10 h 45 à 11 h 15

Où sont les normes? 
(30 minutes)

 

Salle 2005

Conseil canadien des normes et Conseil national de recherches 
(Quinn Redekop, Darryl Kingston et Eric Paquet)

11 h 15 à11 h 45

Mon expérience avec les chaînes de blocs 
(30 minutes)

 

Salle 2005

Conseil national de recherches 
(John Shannon)

11 h 45 à 12 h 15

Les chaînes de blocs sont-elles interopérables?
(30 minutes)

 

Salle 2005

BlockchainHub
(Othalia Doe-Bruce)

Repas (1 heure)

13 h 15 à 13 h 45

L’identité numérique dans une chaîne de blocs 
(30 minutes)

 

Salle 2005

SecureKey 
(Eric Swedersky)

13 h 45 à 14 h 45

Groupe d’experts

InnoGov modérateur

(Paul Harding)
(60 minutes)

 

Salle 2005

CryptoChicks
(Elena Sinelnikova)

 

IBM
(Melanie Gilbert)

 

MC2
(Giovanna Mingarelli)

 

Microsoft 
(
Sanjay Jacob)

 

Cisco
(Ian Gallagher)

 

Info-Tech
(James Alexander)

 

BlockchainHub
(Othalia Doe-Bruce)

Pause (15 minutes)

15 h à 15 h 30

Réseaux avec permissions

(30 minutes)

 

Salle 2005

Secrétariat du Conseil du Trésor

15 h 30 à 16 h

Blockchain Solution Development Showcase

(30 minutes)

 

Salle 2005

Secrétariat du Conseil du Trésor

16 h à 16 h 15

Préparation pour une expérimentation 
(15 minutes)

 

Salle 2005

Conseil national de recherches

(John Shannon)

16 h 15 à 16 h 30

Mot de la fin 
(15 minutes)

 

Salle 2005

Secrétariat du Conseil du Trésor

 



 

 

 

Save This Event

Event Saved

When & Where

WebEx Only


Monday, 23 April 2018 from 8:30 AM to 4:30 PM (EDT)


  Add to my calendar
GC Blockchain Day WebEx
Conference Science & Tech

Interested in hosting your own event?

Join millions of people on Eventbrite.

Please log in or sign up

In order to purchase these tickets in installments, you'll need an Eventbrite account. Log in or sign up for a free account to continue.