The Acadian and Cajun Food Experience

Event Information

Share this event

Date and Time

Location

Location

Bistro 33

2779 Mountain Road

Moncton, NB E1A 5L1

Canada

View Map

Refund Policy

Refund Policy

Refunds up to 7 days before event

Event description

Description


Come join us April 13th for a true Acadian Food journey. The Acadians were deported in 1755, some stayed here in the Maritimes and some made their way down south known as Cajuns.

The $110 includes food, Beer / Wine Tasting and all taxes and Tips. Pay through Eventbrite or reach out to pay through E-Transfer

This food experience will have you enjoying foods from both the Acadian and Cajun culture. What will be the same? What’s different? Why do Cajuns use certain spices and why did Acadians use certain herbs? At this event you will get those answers and more.
In addition to the amazing food, we will have Fils Du Roy’s very own Sebastian Roy who will share some of his products and their storeys around Acadian History.

Chef Drew Hall is the executive Chef at our brand new Avenir Centre. Drew grew up in Louisiana and will take us through the Cajun plates. He is a CCC certified chef with an extensive catering background with training and experience from all corners of North America.

Chef Marc Surette owner of Bistro 33 and Acadian himself will take us through the Acadian plates. Chef Marc, has years of experience and a master of using local produce to create his plates. Marc was recently selected to compete in the Great Canadian Kitchen Party that hosted top Chefs from across the country.

Sebastian Roy owner of Fils Du Roy will take us through some Beer / liquor tasting while offering some insight to how the product was made and the history behind it. Fils du Roy started in 2011 and is the first Acadian Distillery. Most recently they won National Tourism Award.

Hope to see you there!

Rejoignez-nous le 13 avril pour un voyage dans la cuisine acadienne. Les Acadiens ont été déportés en 1755, certains sont restés ici dans les Maritimes et d'autres se sont rendus dans le sud, connus sous le nom Cajuns.

Le 110 $ comprend la nourriture, la dégustation de bière / vin et toutes les taxes et les pourboires. Payer via Eventbrite ou contacter moi pour faire un payment.

Cette expérience culinaire vous permettra de savourer des plats de la culture acadienne et cajun. Vous pourrez découvrir les similarités ainsi que les différences de ces deux cultures culinaires. Pourquoi les Cajuns utilisent-ils certaines épices et pourquoi les Acadiens utilisent-ils certaines fines herbes? Lors de cet événement gastronomique, vous obtiendrez ces réponses et plus encore.

En plus de la nourriture délicieuse, nous aurons Sébastian Roy, le propriétaire du Fils Du Roy, il partagera l’évolution de certains de ses produits qui sont baser sur l’histoire acadienne.

Chef Drew Hall est le maître chef de notre tout nouveau centre Avenir. Drew a grandi en Louisiane, et nous emmènera en voyage, à travers ses plats Cajun. Drew est certifié par la CCC, et possède une vaste expérience dans la restauration avec une formation et une expérience des quatres coins de l'Amérique du Nord.


Chef Marc Surette, propriétaire du Bistro 33 et Acadien lui-même, nous guidera à travers les plats acadiens. Le chef Marc a des années d'expérience et une bonne maîtrise des produits locaux qui lui a permis de perfectionner ces plats. Marc a récemment été sélectionné pour participer au « Great Canadian Kitchen Party » qui a accueilli les meilleurs chefs du Canada

Sebastian Roy, propriétaire de Fils Du Roy, nous guidera à travers une dégustation de bière / alcools tout en nous donnant un aperçu de la fabrication du produit et de son histoire. Fils du Roy a commencé en 2011 et est la première distillerie acadienne. Plus récemment, ils ont remporté le prix national du tourisme.

Espérons vous y voir!
Share with friends

Date and Time

Location

Bistro 33

2779 Mountain Road

Moncton, NB E1A 5L1

Canada

View Map

Refund Policy

Refunds up to 7 days before event

Save This Event

Event Saved