Sales Ended

The knife skills Workshop / Maîteser l'art de l'utilisation du couteau

Event Information

Share this event

Date and Time

Location

Location

Centrale culinaire

311-5333 Avenue Casgrain

Montréal, QC H2T 1X3

Canada

View Map

Refund Policy

Refund Policy

No Refunds

Event description

Description

* L'atelier sera offert en français et anglais.

Get ready to become a master of the knife!

Sharpen your cutting skills with a hands-on tutorial from chef Maurín Arellano of Maurin Cuisine. Learn the basics of how to hold, sharpen, and care for your favourite knife, as well as all the classic cuts.

Using vegetables from local farms, we will be practicing on vegetables of all shapes and sizes. The vegetables will go to make a soup and salad, served with bread using local ingredients from Automne Boulangerie.

$40 per person, includes workshop + lunch

Please bring your favourite knife. If you do not feel you have a good knife, send Maurin an email at maurincuisine@gmail.com and she will make sure to have one for you.

---

Préparez-vous à exceller dans l'art du couteau!

Maitrisez la technique du découpage grâce à la chef professionnelle Maurín Arellano, de la compagnie Maurin Cuisine.

Apprenez les bases comme tenir, aiguiser et prendre soin de votre couteau préferé, ainsi que les techniques de découpage classiques.

Nous nous amuserons à découper de légumes de plusieurs tailles et formes, provenant de fermes locales. Ensuite, nous concocterons ensemble une soupe et salade, servi avec du pain frais de l'Automne Boulangerie pour un lunch délicieux.

SVP apportez votre couteau habituel. Si vous pensez ne pas avoir un couteau approprié, contactez Maurin par courriel à maurincuisine@gmail.com, qui se fera le plaisir de vous en réserver un.

$40 par personne, lunch inclus

Share with friends

Date and Time

Location

Centrale culinaire

311-5333 Avenue Casgrain

Montréal, QC H2T 1X3

Canada

View Map

Refund Policy

No Refunds

Save This Event

Event Saved