Salsa en conserve ///// Canning Salsa

Event Information

Share this event

Date and Time

Location

Location

Santropol Roulant

111 Rue Roy Est

Montreal, QC H2W 1L8

Canada

View Map

Event description

Description


Come learn to make preserves at Santropol Roulant! Salsa is a great beginner project as it's fairly quick to prepare. It will also allow you to learn all the steps of safe water bath canning.

In a nutshell, you'll learn:

  • canning how-to and step-by-step workflow
  • sourcing and selecting recipes. We'll provide a salsa recipe as well as recipes for a few other beginner-friendly favourites.
  • safe ingredient substitutions
  • equipment
  • processing time

All participants will go home with a recipe, a step-by-step canning checklist, and a delicious jar of salsa made from organic vegetables grown at the Roulant Farm, right here on the island!

The workshop will be bilingual (French/English).

The workshop will be led by Isabelle and Colleen. Isabelle is Santropol Roulant’s food preservation coordinator. She has been canning food for 5 years and loves teaching people new skills. Colleen is our food preservation work share. She has grown her food preservation skills through her involvement at the Roulant and is great at mentoring others!

Should you have any questions, email Isabelle or call her at 514-284-9335. If a cash payment suits you better, stop by the Roulant office.

Please note that we will not be issuing any refunds for cancellations made after August 20th.

..........

Photo Credit: SUSAN MOSS!
..........

Venez apprendre à préparer des conserves au Santropol Roulant. La salsa est une préparation assez simple avec un super goût estival.

Nous discuterons:

  • de la marche à suivre et des étapes de la mise en conserve à la marmite d'eau bouillante
  • des ressources et de la sélection de recettes - on vous fournit notre recette de salsa et quelques autres recettes qui conviennent bien aux néophytes
  • des substitutions alimentaires saines
  • de l’équipement de base
  • du temps de cuisson et de traitement

Tous les participants recevront des recettes, un résumé de la marche à suivre et un pot de salsa faite à partir des légumes de notre ferme!

L’atelier sera bilingue (français/anglais).

Au sujet des animatrices

Cet atelier sera animé par Isabelle et Colleen. Isabelle est la coordonnatrice de la conservation alimentaire au Roulant; elle fait de la mise en conserve depuis 5 ans et adore accompagner les gens dans l’apprentissage de nouvelles habiletés. Colleen est notre stagiaire en conservation alimentaire; elle a approfondi ses talents ici au Roulant et elle est particulièrement douée pour le mentorat!

Si vous avez des questions, n’hésitez pas à nous appeler au 514-284-9335 ou à envoyer un courriel à Isabelle. Si vous préférez payer en argent comptant, passez par les bureaux du Roulant.

Veuillez noter que nous n'offrirons pas de remboursement pour toute annulation effectuée après le 20 août.

Date and Time

Location

Santropol Roulant

111 Rue Roy Est

Montreal, QC H2W 1L8

Canada

View Map

Save This Event

Event Saved