Free Training and Networking Event on Co-Packing

Event Information

Share this event

Date and Time

Location

Location

Delta Hotels by Marriott Beauséjour

750 Main Street

Moncton, NB E1C 1E6

Canada

View Map

Event description

Description

*French version follows


Select which workshop you will attend when completing registration. Click "Register" and follow the steps.


Workshop A : Keys to Successfully Hiring and Partnering with a Co–Packer (1pm to 3pm)

This workshop will feature an interactive discussion and exploration of the co–packer journey - from how to identify candidates that best match your objectives through to the key elements of a successful negotiation.


Facilitator: Al Archibald

Alan Archibald has held a series of senior leadership positions in various facets of the food Industry. As former CEO of Lochiel Enterprises Ltd., he guided St. Mary’s River Smokehouses for 12 years until its sale to Cooke Seafood in late 2017. St Mary’s was Atlantic Canada’s largest Atlantic salmon smoking operation focused on the grocery segment. As a leading private label manufacturer of smoked seafood items for Loblaws, Sobeys and Metro, it was a leading co-packer in the seafood category for much of its 20 year existence.



Workshop B: Grow your Business with Co-Packing and Private Label Manufacturing (1pm to 3pm)

In two hours, you will take a deep dive into the world of private label and contract manufacturing, learning both the risks and rewards and applying a tool to assess your firm’s capability to meet the expectations of potential co-packing customers.

This short course outlines the fundamentals of co-packing and helps attendees determine if contract manufacturing is right for their business.


Facilitator: Norm Purdy, PCX Advisors

Norm Purdy has over 20 years’ experience in senior sales and marketing roles with national and multinational CPG (consumer packaged goods) and industrial firms. He has delivered dozens of training workshop in lean, six sigma and led the commercial excellence program at JD Irving Ltd.. Prior to founding PCX Advisors, Mr. Purdy led the sales and marketing organization at Crosby’s Molasses Company as Vice President. Crosby’s manufactures several products under private labels for major retailers, and co-packs powdered beverage mixes for a multinational food company.



Networking (3pm to 4pm)

After the workshops a networking event will be held to enable connection between those seeking to work with a co-packer and those interested in becoming co-packers. Space for one-on-one meetings will be reserved.


*Thanks to funding from the Government of Canada, this workshop is free of charge. Register now for the workshop of your choice. Limit of 2 seats per company.


All workshops will be delivered in English. French material will be made available upon request.


Les ateliers sont offerts en anglais. Le matériel sera fournit en français sur demande.


Veuillez choisir l'atelier de votre choix en complétant votre inscription. Appuyer sur "Register" et suivre les étapes.


Atelier A: Cléf pour réussir à recruter et à collaborer avec un co-emballeur (13h à 15h)

Comment établir un bon partenariat avec un co-emballeur - Lors de cet atelier de 2 heures, nous animerons une discussion interactive et une exploration du processus de recherche d’un co-emballeur, de l’établissement des candidats qui répondent le mieux à vos objectifs aux éléments principaux d’une bonne négociation.


Animateur: Al Archibald, BusDev Analytics Inc

Alan Archibald a occupé plusieurs postes de direction dans divers secteurs de l'industrie alimentaire. Ancien PDG de Lochiel Enterprises Ltd., il a dirigé pendant 12 ans St. Mary’s River Smokehouses jusqu'à sa vente à Cooke Seafood vers la fin de l’année 2017. St Mary’s était la plus grande entreprise de fumaison de saumon du Canada atlantique. En tant que principal fabricant de produits de la mer fumés pour Loblaws, Sobeys et Metro, St Mary’s était un chef de file dans la catégorie des fruits de mer pendant une bonne partie de ses 20 années d'existence.



Atelier B:

Faites fructifier votre entreprise avec le conditionnement à forfait et la fabrication de marques privées (13h à 15h)



En deux heures, vous plongerez profondément dans le monde de la marque privée et de la fabrication en sous-traitance, en apprenant les risques et les avantages et en appliquant un outil pour évaluer la capacité de votre société à répondre aux attentes de clients potentiels de conditionnement à forfait.

Ce cours succinct expose les principes généraux du conditionnement à forfait et aide les participants à déterminer si la fabrication en sous-traitance convient à leur entreprise.


Animateur: Norm Purdy, PCX Advisors

Norm Purdy détient plus de 20 ans d’expérience acquise dans des postes principaux en vente et en marketing auprès d’entreprises nationales et multinationales de biens de consommation emballés ainsi que des sociétés industrielles. Il a animé des douzaines d’ateliers de formation en méthodes lean et six sigma et a dirigé le programme d’excellence commerciale de JD Irving Ltd. Avant de fonder PCX Advisors, M. Purdy a dirigé l’organisation des ventes et du marketing de Crosby’s Molasses à titre de vice-président. Crosby’s fabrique plusieurs produits sous marque privée pour des détaillants importants et effectue du conditionnement à forfait de mélanges de boisson en poudre pour une société multinationale de produits alimentaires.



Réseautage: 15h à 16h

Après les ateliers, un événement de mise en réseau sera organisé pour permettre la connexion entre ceux qui cherchent à travailler avec un co-packer et ceux qui souhaitent devenir emballeur. Un espace pour des rencontres individuelles sera réservé.


*Grâce à un financement du gouvernement du Canada, il n'y a aucun frais pour assister à cet atelier. Inscrivez-vous maintenant à l'atelier de votre choix. Prenez note que les sièges sont limités à deux par compagnie.


Date and Time

Location

Delta Hotels by Marriott Beauséjour

750 Main Street

Moncton, NB E1C 1E6

Canada

View Map

Save This Event

Event Saved