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Slow Food in Canada National Summit - Sommet national Slow Food au Canada
When and where
Date and time
Location
Saskatoon Saskatoon, SK Canada
Map and directions
How to get there
Refund Policy
Description
La version en français suit.
Eating Where We Are
The Slow Food in Canada 2018 National Summit will be hosted by Slow Food Saskatoon in Saskatoon, Saskatchewan April 19-22, 2018.
Welcome to hub of Canada’s breadbasket—and so much more!
Saskatoon has been a gathering place for Indigenous peoples of the Northern Plains for 6,000 years. It is Treaty Six Territory, and the Homeland of the Métis. It is also home to diverse peoples around the globe. We are surrounded by farmland that produces the most grain and oilseed in Canada.
In the past decade, Saskatoon has garnered attention, most recently from the New York Times, as an up-and-coming city with regards to food and culture. Slow Food Saskatoon is excited to share with you:
- the foundations of our Indigenous food systems
- the research and development that has gone into creating fruit, vegetables and grains that thrive in our climate
- the diversity offered by historic and recent newcomers.
Themes Include:
Indigenous Food Systems
Slow Food Youth
Food Waste
Adapting Ourselves and Our Food to Eat Where We Live
Biodiversity
Tickets
Entire Conference, includes all tours, events and meals (including ones listed as ticketed separately):
Slow Food Members: $350 (+ $25.50 ticket administration fee)
Non-members: $450 (+ $32.61 ticket administration fee)
The ticket discount for Slow Food members has been sent to Slow Food members by email. If you are a member and did not receive it, please email: info@slowfood.ca
Interested in becoming a member? Visit: http://slowfood.com/joinus/membership/canada and let us know and we’ll send you the discount codes.
Events
For Conference Attendees:
April 19: Opening Cocktail Reception and Local Food Showcase at LB Distillers from 5pm-8pm
Tickets for just this event:
Members $30
Non-members $40
April 20: Local Food Trail Farm Tour and Mennonite Farmer Sausage and Vereneky Lunch from 9am-1pm
Tickets for just this event:
Members $30
Non-members $40
April 21: Food Demonstration and Greenhouse Tours
Free to the public:
April 20: Slow Food Committee presentations on Slow Meat, Slow Fish, the Ark of Taste, Terra Madre
April 21: Slow Food Panel Discussions on Indigenous Food Systems, Slow Food Youth and more
Ticketed Separately:
April 20
Pimatisiwin Dinner Theatre: A play about Indigenous Food Systems and a traditional foods dinner
Tickets for just this event:
Members $50
Non-members $60
April 21
Food Waste Gala Dinner: three courses by Chef de Partie Catering
Keynote: To be determined
Presentation of Canada’s Food Heroes
Members $70
Non-members $80
Details
For more information, visit our website.
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En français:
Manger près de chez nous
Le Sommet national de Slow Food au Canada 2018 se tiendra à Saskatoon, Saskatchewan du 19 au 22 avril 2018 où nous serons accueillis par Slow Food Saskatoon.
Bienvenue au centre du grenier du Canada – et plus encore!
Depuis 6000 ans, Saskatoon est un lieu de rassemblement pour les peuples autochtones des plaines du Nord. Elle est située sur le territoire du Traité n°6 et c’est la patrie des Métis. La région abrite également différents peuples de partout à travers du monde. Nous sommes entourés de terres agricoles qui produisent la majorité des grains et oléagineux du Canada.
Dans la dernière décennie, Saskatoon a retenu l’attention, plus récemment du New York Times, en tant que ville émergente en ce qui concerne l’alimentation et la culture. Slow Food Saskatoon est excité de vous partager :
- les fondations de nos systèmes d’alimentation autochtone;
- la recherche et le développement dans la création de fruits, de légumes et de céréales qui prospèrent dans notre climat;
- la diversité offerte par les nouveaux arrivants récents et du passé.
Les thèmes incluent :
Systèmes d’alimentation autochtone
Réseau jeunesse de Slow Food
Gaspillage alimentaire
S’adapter et adapter notre alimentation au milieu où nous vivons
Biodiversité
Billets
La conférence entière, incluant toutes les visites guidées, les événements et les repas (dont ceux qui ont un billet d’entrée séparé) :
Membres Slow Food : $375
Non-membres : $475
Événements
Pour les participants à la conférence :
19 avril : Soirée d’ouverture avec cocktail et vitrine de produits alimentaires locaux à la Distillerie LB de 17h-20h
Billets d’entrée séparés :
Membres $30
Non-membres $40
20 avril : Visite des fermes du “Local Food Trail” et ''Mennonite Farmer Sausage and Vereneky Lunch'' de 9h-13h
Billets d’entrée séparés :
Membres $30
Non-membres $40
21 avril : Démonstration culinaire et visites de serres
Gratuit pour le public :
20 avril : Présentation sur les initiatives Slow Food telles que Slow Meat, Slow Fish, l’Arche du Goût et Terra Madre
21 avril : Table ronde Slow Food sur les systèmes d’alimentation autochtone, le réseau de Slow Food Jeunesse et plus
Billets d’entrée séparés :
20 avril
Souper-théâtre Pimatisiwin : Une pièce sur les systèmes d’alimentation autochtone et un souper traditionnel
Membres $50
Non-membres $60
21 avril
Souper Gala Gaspillage alimentaire : souper trois services par Chef de Partie Catering et The Cure
Conférencier : À déterminé
Présentation sur les Héros Slow Food au Canada
Membres $70
Non-membres $80
Détails
Pour plus d'informations, visitez notre site web.